Skip to main content

Träningsresor

Utöver golfresor kan vi även erbjuda resor – både för grupper och enskilda – med inriktning på tennis, cykling, löpning, simning och triathlon. Träningsmöjligheterna är oändliga i ett härligt klimat.

Kontakta oss för en skräddarsydd resa


Tennis

Spela tennis på La Mangas fantastiska idrottsanläggning i Spanien.

Man kan välja på boende på hotell eller i lägenheter. Alla våra gäster har fri tillgång till områdets SPA med en 25 meters inomhusbassäng och gym. På den varmare tiden av året finns det även möjlighet att bada i utomhuspoolerna. På tennisanläggningen finns det 28 tennisbanor, reception och restaurang.

Vi kan skräddarsy tennisresor för privatpersoner, företag och tennisklubbar. Ni kan välja om ni vill ha enbart frukost eller om ni vill ha hel/halv pension. Ni kanske har med er tränare hemifrån, men vi kan också anlita lokala tränare åt er, då vi samarbetar med La Manga Tennis Academy.


Cykling

Costa Calida i sydöstra Spanien är ett cykel-mecka, där man ständigt ser allt från större grupper av cyklister till par och ensamma cyklister ute på träningsrundor. Det finns gott om alternativ på rutter, det finns långa platta sträckor i närområdet, men det finns också möjlighet att söka sig till mer utmanande rutter med mer kuperad terräng.

Man kan söka sig inåt landet mot regionens huvudstad, Murcia, där man får en rejäl klättring innan man når staden. Vackra vyer erbjuds på denna tur nedför mot staden. Man kan välja samma väg tillbaka eller ta vägen mot Torrevieja innan man styr söderut och tillbaka till lägenheten.

Alternativt kan man cykla söderut mot Cartagena, även det en spännande stad med mycket historia. Man får här ett par mil helt platt terräng där man sedan kan välja lite mer kuperad terräng. Varför inte cykla upp och titta på kanonerna på höjden ovanför staden. Här spelades Kanonerna på Navarone in!

Man kan också ta turen ut på La Manga, landtungan som är ett semesterparadis för spanjorerna på sommaren, med lagunen Mar Menor på ena sidan och Medelhavet på andra sidan.

Det finns en hel del bra möjligheter till cykelträning i området! Vi kan, om man så önskar, även erbjuda guidade turer med lokala triathleter och cyklister.


Löpning & Marathon

Löpningen i distriktet blir på plan mark då hotellet ligger i strandnära området. Många uppskattar att springa längs den trevliga strandpromenaden i den närmaste staden, Los Alcazares, dit det är 1,5 km från lägenhetshotellet.

Om man springer igenom hela staden längs stranden så kommer man fram till ett naturreservat, igenom det så kommer man fram till den lokala flygplatsen.

Det är knappt en mil dit från hotellet. Det finns flera andra rutter att springa, som vi kan informera om när ni kommer på plats.
Vill du springa trail-löpning så blir det till att köra en bit, och då finns det intressanta platser för löpning, vackra miljöer i naturreservat och mer kuperad terräng.


Simning

Det finns en 25 meters inomhusbassäng i Los Alcazares, ca 2 km från lägenheten, och där finns även ett gym. Beläggningen dagtid är ganska låg och det går bra att reservera tider för träning. Det enklaste sättet att ta sig dit är att ta lånecyklar som finns på hotellet och cykla dit, man kan även gå/jogga eller ta en taxi.

Om man vill simma Openwater så är det inte långt ner till Mar Menor, Europas största saltvatten-lagun. Det blir aldrig under 16-17 grader i vattnet i lagunen. Man tar sig in till in till Los Alcazares och simmar ut från stränderna som ligger drygt 2 km från lägenheten.