Skip to main content

2021-11-05 Murcia stadstur med vingårdsbesök i Jumilla

Dagen började med strålande sol, även Nordan vill ha ett ord med i laget, så det var lite kylslaget. Första anhalt var Murcia med stads rundvandring, vi fick en 2 timmars tur runt i Murcia där vi fick se många vackra byggnader med mycket historia. Katedralen, Kardinalens bostad, Casinot, Teatern och hel del annat.

Mitt på gågatan växte det apelsiner, som inte var helt mogna, men var tvungna att testa och käkarna drog ihop sig och håret reste sig på hela kroppen, hade vi mätt surhetsgraden på ett lackmuspapper papper så hade det knapp kommit över 0,1 

Efter en lång promenad var det dag att fylla på depåerna såväl i fast som flytande form och vädergudarna var med oss samt att Nordan hade slutat pusta. Alla njöt i fulla drag………

45 minuters bussfärd väntade, som tog oss till Jumilla och Madrid Romero där tog vinmakerskan Rosana emot oss, en vingård som verkligen gav ett sobert och trevligt intryck när vi närmade oss, det gjorde att våra högt ställda förväntningar skruvade upp ytterligare, på vilket sätt Madrid Romero levererade. Först en rundvandring bland vinstockarna, det fanns inte bara vindruvor utan även en lite odling av oliver. Efter utomhus aktiviteterna blev det inspektion av hantverks delen där vinet producerade i en alldeles ny anläggning.

När vinvandringen var till enda så väntade en vinavsmakning, där vi bjöds på rött, rosé och vitt samt ett dessertvin, åsikterna var många med den gemensamma nämnaren var att det var väldigt goda viner, till viner fick vi en tapas buffé som var både oerhört god och riklig.

Avslutning på Madrid Romero Bodega stod vår sångfågel Klasse för.

TACK Eva för ett kanon arrangemang!