Skip to main content

En resebeskrivning från Los Alcázares oktober 2020

Den 30 oktober kom jag åter från en oförglömligt underbar golfvistelse i Stay4Golfs regi och på Senator Mar Menor Golf Resort.  Jag startade min resa den 4 oktober från Malmö.  Detta var min 8:e eller 9:e resa med samma destination och researrangör.  För det mesta har jag fått min önskan uppfylld och fått ett boende i singellägenhet med fönster ut mot golfbanans första del.  Toppen. Vädret har visat sig från den allra bästa sida med i runt 23-25 grader dagligen och sol och inte särskilt mycket blåst.

Denna gång var vi en mindre grupp golfare och vi fick en familjär sammanhållning med idel glädje i såväl golfspel som andra aktiviteter som anordnades. Fina middagar, äventyrsgolf, pubaftnar med prisutdelningar, spel på La Torre och El Valle. Det var Björn Gerdman och Nils Wågert som styrde skutan och det gjorde de alldeles suveränt bra. (och på ett Corona säkert sätt, red anmärkning)

Vid något tillfälle fick jag spela med Björn och det var en fröjd att se hans skickliga golfspel.  Mycket njutbart att se vad man kan göra med en golfboll. Banan på La Serena är i mycket fint skick och hela anläggningen är mycket välskött. Personalen alltid så trevliga och välkomnar en varje gång jag dyker upp.

Lägenheterna städas varje vecka av personal. Bättre än så här kan man inte ha det under en golfmånads long-staying. Redan första dagen här hemma i Malmö där det är mera grått än sol så här års längtade jag tillbaka. Hoppas få återkomma nästa år.

Tillgången till Stay4Golfs cyklar är också ett stort plus eftersom man på tio minuter kan cykla in till Los Alcázares. En liten fin ort med restauranger, affärer, marknader mm och en vacker strand vid havet med utsikt mot La Manga. Mycket vackert. Antalet innevånare i Los Alcázares lär vara omkring 16000.

Så stort tack till Stay4Golfs arrangörer. Det har varit toppen att vara med er som vanligt.

vid tangenterna Anita Alm