Skip to main content

Stay4golf’s betraktelse över hösten 2021

Vi närmar oss nu jul-nyårshelgen i Spanien med massor av roliga tävlingar och upptåg.

Jultävling, nyårstävling och 5 andra golftävlingar på agendan. Vi har julfest, nyårsfest, quiz-kväll, äventyrsgolf, pub-kvällar, mm. Det är full aktivitet hela helgperioden!

Låt oss också ta en titt på vad som hänt under oktober och november. Vi var ju länge osäkra på om det skulle bli något av säsongen med tanke på Covid, men vi såg i våras och under sommaren en ökande trend av bokningar i takt med att vaccinationerna tog fart.

Säsongen började i stort sett som vanligt i slutet av september med egentligen bara munskydds-tvång inomhus som enda restriktion att förhålla sig till. Det tar några dagar, sedan vänjer man sig. Skulle man glömma, blir man snabbt påmind av snabbköpskassörskan i butiken!

Vi började vårt tävlingsprogram första dagarna i oktober och det var som vanligt många anmälda och redo att fightas om medaljplatserna! Våra tävlingsledare, Charlotte och Morten har haft fullt upp, vi har hela säsongen kört med 3 till 5 tävlingar varje vecka i regionen och som vanligt har alla deltagare fått pris!

Vi öppnade också vårt servicekontor i regionen. Det har vi på Serena Golf. Där är alla gäster välkomna vardagar 10-12 för eventuella frågor eller om man behöver hjälp med något. Man kan också bara titta in till Eva på en kopp kaffe!

Under oktober månad och någon vecka in i november var det ju fortfarande möjligt att bada i havet så många tillbringade spellediga dagar på stranden. Vi har också under oktober haft vattengympa på programmet, många som uppskattade denna ytterligare möjlighet för träning utöver den vanliga morgongympan!

Klasse Möllberg var på besök i månadsskiftet oktober-november. Vi hade en jättetrevlig lördagskväll med god mat, mycket sång och musik.

Vi har haft många trevliga middagar under hösten och bl a annat har vi sett trevliga flamenco shower.

Vi gjorde en supertrevlig och väldigt uppskattade heldags-utflykt i början på november. Bussen hämtade först upp gäster på La Manga och därefter i Los Alcázares. Vi åkte till regionhuvudstaden Murcia där vi hade guider som väntade på oss. Vi fick bl a se den fantastiska katedralen! Vi fick också lite egen tid, men tid för shopping och lite lunch, innan vi åkte vidare till Jumilla för ett besök på en mycket fin vingård.

Vi fick en rundvandring och en genomgång av deras vinproduktion innan vi satte oss till bords för en härlig måltid och provsmakning av sex olika viner.

Varje vecka har också fyllts med härliga träffar som pubkvällar, grillkvällar, quiz-kvällar, Flamencokvällar, middagar, mm, där vi har fått lära känna nya trevliga golfkompisar i en avslappnad miljö.

Vi var även på matlagningsäventyr i november. Vi var på Casa Helene & Christer och lärde oss bl a att blanda Sangria, göra Paella och Spansk mandelkaka. Det blev jättegott och jättetrevligt! Fortsättning följer med nya spännande maträtter.

Utöver alla golftävlingar har vi också haft ett antal spännande tävlingar på äventyrgolfen i år. Bästa resultatet så här långt denna säsong är så bra som 42 slag!

Nu väntar vi först in jul-nyårs perioden med julmys, julmat, julklappar, jultävlingar, mm, och vi startade såklart månaden med glögg, pepparkakor, hembakta saffransbullar och hemgjord knäck till första advent!

Lucia firade vi med lussebullar och glögg och därefter ut för singeltävling på golfbanan.

Efter helgerna tar vi nya tag inför våren. Vi hoppas såklart att pandemin lugnar ner sig och så många som möjligt vaccinerar sig och vill ut och resa igen!

Det finns fortfarande platser kvar på de flesta av våra anläggningar. Vänta inte för länge med att höra av dig om du känner för att starta upp golfsäsongen tillsammans med många glada golfare i sol och värme.

God Jul och Gott Nytt År önskar Stay4Golfarna