Skip to main content

En vecka i pandemins Spanien

Hej Alla Golfvänner!

Jag har nu tillbringat några månader i Spanien under denna trista pandemitid. Det har givetvis inte varit som vanligt! Det har varit en tapper lite skara med gäster som varit på besök denna höstsäsong och vi har i Coronasäkrad miljö haft tävlingar och lite andra trevliga aktiviteter som prisutdelningar, pubkvällar och middagar.

I takt med att Coronasiffrorna försämrades och det infördes restriktioner avseende rörelsefrihet och restaurangers öppettider, mm, har det blivit allt fler avbokningar. Det är fullt förståeligt med situationen vi har just nu.

Vi är ju några stycken som varit på plats och jag tänkte skriva ett litet blogginlägg för att beskriva vår vardag i ett halvstängt Spanien!

Ni som har varit på plats tidigare år vet ju hur solsäkert det är i denna del av Spanien, men jag kan ändå inte låta bli att lägga med en bild för att påminna er om hur härligt det kan vara en tidig morgon i november!! Bilden tagen precis innan daggpatrullen gett sig ut på banan!

Utöver de reserestriktioner som finns då vi inte får åka in i nästa distrikt, har vi full rörelsefrihet i närområdet. På tisdag var det som vanligt dags att åka ner på marknaden och handla lite grönsaker, frukt, mm. Marknaderna tisdag och lördag är igång precis som vanligt.

Det finns ju många trevliga restauranger i närområdet. Så länge de fick ha öppet enligt normala öppettider, spenderade vi många kvällar på olika favoriter. En restaurang som bara måste besökas är ju restaurang Bacchus med sina fantastiska plankor och deras magiska efterrätter!

När restaurangerna fick stänga ner sina serveringsmöjligheter, fanns det fortfarande möjlighet att beställa takeaway från en hel del restauranger, men det fanns ju också möjlighet att vara lite kreativ och göra lite egna trevliga tapaskvällar i hemmets lugna vrå!

Inom distriktet finns ju också den trevliga äventyrsgolfen, Golf de Lux. Den är i ett fantastiskt skick nu, samtliga hål fick byggas om efter den stora översvämningen som gjorde att allt totalförstördes. Vi var där för en liten tävling för några dagar sedan och vi får väl nästan säga att det som vanligt var nestor Nils som avgick med segern!

I och med att det varit så fantastiskt väder hela hösten har det blivit många trevliga promenader på strandpromenaden. Det är ju ett trevligt ställe att arbeta upp sina 10 000 steg om dagen!

Vissa dagar kan man få se en hel del vattensportare i farten. Några var riktigt duktiga, så man blev gärna kvar och tittade lite på deras uppvisningar.

Så länge restaurangerna var tillåtna att hålla öppet fanns det även många fina ställen att stanna till på för en fika längs strandpromenaden. Efter att de införde restriktioner för restaurangerna var det en del av restaurangerna i stan som bestämde sig för att erbjuda takeaway, så även en del av fikaställena längs strandpromenaden. De erbjuder nu takeaway kaffe, macka, öl, mm, men man får ju inte sitta på restaurangen utan måste gå ner på stranden för takeaway förtäring! Kreativa spanjorer, men trevligt för oss!

En dag tog vi en promenad nere i Los Alcázares och beundrade de många väggmålningarna som staden tillåtit unga konstnärer att göra. En hel del fantastiska verk finns att beskåda. Verkligen kul att ta sig lite tid att se många av dessa. Bilden nedan är alltså en hel husgavel på ca 10 x 10 meter!!

Mycket av vår tid lägger vi givetvis på golfbanan! Många av golfbanorna är ju öppna. Tyvärr för banorna har de ju inte så många spelare, vilket ju gör det väldigt lätt för oss golfare att få starttider! Personligen har jag nog aldrig spelat så mycket golf! Normalt är ju detta högsäsong och det ges ju inte så mycket tid till golf, så det känns lite annorlunda, men kul att få chansen att spela lite mer!!

Fåglar ser vi ju många på golfbanorna, men en dag i veckan som gick hittades det en ovanlig krabat i ett av vattenhindren. En liten sköldpadda hade hamnat där. Hur det gått till var det ingen som kunde lista ut. Han är nu i klubbchefens vård. Han var lite blyg när vi skulle ta kort, så huvudet åkte in i kavajen!

Vissa dagar efter golfen har det varit skönt att bara gå ner till poolen och relaxa lite. Det har ju varit magiskt väder hela hösten, så temperaturen i poolen har hållit sig ganska bra!

Nu ser vi en klar nedgång i corona-smittan i Spanien så vi börjar så smått se fram mot bättre och kanske lite mer normala tider. Vi vet att det inte kommer att ske snabbt, men vi har redan börjat få lite optimistiska nya förfrågningar från gäster som börjar bli lite trötta på det trista vädret på hemmaplan och funderar på resa söderut till våren. Se nedan den positiva utvecklingen* i Murciaregionen.

Till nästa höstsäsong är det redan mycket bokningar! Många som inte kunde komma denna höst har tidigt lagt preliminärbokningar för nästa säsong! Skall bli jättekul att träffa alla er glada golfare igen!!

Var rädda om er! Vi hörs!

Björnen i Spanien

*källa Murcia Today 2020-11-27