Skip to main content

En virtuell Jul och Nyårs resa

I slutet finner du rimtips på golf prylar!

Hej glada golfvänner!

Ingenting med det här året blir ju som man tänkt sig, men julen är på väg och vi vill ta tillfället att önska er en GOD JUL och ETT GOTT NYTTÅR. Det är i skrivande stund bara några få dagar kvar till julafton detta annorlunda år 2020. Trots att corona-pandemin gör att vi inte kan fira jul som vanligt med hela släkten samlad så kan vi ändå mötas på andra sätt – i små sällskap, ja kanske till och med utomhus eller digitalt, ett mötessätt som verkligen blommat ut under pandemin.

Vi vill i dessa konstiga tider ta med er på en virtuell resa bakåt i tiden och hjälpa er komma ihåg de härliga jularna och nyåren vi firat tillsammans i Spanien och samtidigt ingjuta lite hopp åt oss alla om att bättre tider kommer!!

Först vill jag självklart påminna om det fina vädret vi brukar ha kring juletider! Bilden tagen julafton tidig morgon!

Sedan minns vi ju det trevliga julprogrammet som börjar 23:e december varje år då vi har vår jul-scramble! Scramble är ju alltid en trevlig spelform som skapar en härlig teamkänsla och alldeles speciellt i juletider! Många klär upp sig för denna unika tävling! Mössa på och ladda bössan, scramble – då kan vi chansa lite!!

På kvällen den 23:e har vi alltid vår stora julfest och även en prisutdelning från dagens tävling. Kvällen startas med ett gott glas Cava! Många klär upp sig inför julfesten – från topp till tå!

Julmaten blir alltid en kombination av det svenska och det spanska med en härlig sill tallrik som uppstart! Vi sjunger och mår bra, blir goa och mätta inför tomtens ankomst.

Julklappsleken missar vi aldrig, där det stjäls en del klappar!

På själva julafton är det ju många som ringer, kör Skype eller Face-time, till familj och vänner där hemma. Vi planer inga aktiviteter, utan man rår om sig själv och äter en god bit mat i hemmets lugna vrå. Ett gäng brukar vilja ha grillfest på julafton, det går också bra!!

Juldagen är det dags för jul-eclectic. Vi spelar 2 x 9 hål med paus mellan varven. En uppskattad tävlingsform där man har möjlighet att förbättra sitt resultat på andra varvet. Juldagen avslutas med gemensam middag och prisutdelning.

I mellandagarna har vi också lagt in ytterligare golftävling, quiz-och tapas kväll och lite annat smått och gott. Dagen innan nyårsafton har vi vår nyårstävling med bl a en del god Cava på prisbordet!

På nyårsafton är det dags för stor fest! En fantastisk 8-rättersmiddag med alla tillhörande festattiraljer. Stay4Golfarna vinner alltid ballongtävlingen!!

Efter de traditionella vindruvorna till tolvslaget är det dags för dans!

Ingen rast ingen ro, dagen efter är det dags för vår nyårs-eclectic! Årets första tävling går över 9 hål och 2 varv, då många behöver pausen efter första 9 hålen på nyårsdagen!!

På kvällen har vi gemensam middag och prisutdelning! Efter denna tävling går vi in i normalschema igen efter en hektisk men mycket trevlig jul och nyårs-period.

ÄR VI SUGNA PÅ NÄSTA SÄSONG, ELLER?? https://stay4golf.se/offert-longstay-2021/

Till sist skall ni få lite hjälp med era rim inför julen. Jag sätter på mig min tänkarmössa och klurar ut några trevliga åt er:

Driver: Kanske fäller du en tår
Om du ej får ned din score
För att du inte i skogen mer skall lubba
Skaffar vi dig nu en bättre klubba

Spoon: Så få slag som möjligt, verkar ju nästan löjligt!
Får nog ganska soon skaffa en ny spoon!

Sand wedge: Ut på banan och slå, se upp för det blå.
Var varsam på hand och akta dig för sand.

Putter: Vill man greenens mästare bli så gäller det att ligga i. Släpp en prutt, sätt en putt. Kan träningen roligare bli?

Puttmatta: En liten birdie viskade i mitt öra, att här finns det mycket att göra. Därför får du en egen övningsmatta, nu slipper du höra caddien skratta.

Golfbollar: Grosshandlarbandy det kallas av få, som inte har speciellt bra koll
Konnässören vet att det inte är så, det är mer som jordbruk med boll

Golfbollar: Jag vet att du gillar att slå på en boll, att den var dyr spelar inte nån roll!

Nytt golf set: Denna sport rätt lugn kan va, men bara om du spelar bra
För om din sving går över styr, så kan den bli ett äventyr

Golfmössa: När kylan är på topp, sätt denna på din knopp
Ett märkesplagg det är, hoppas du den ofta bär

Birdiewhisky: Golfskor, keps, driver och spoon betyder inte allt, det bästa är ju drycker tillverkade av förädlad malt.

Golfregelbok: Att du har ett handikapp har jag alltid vetat, otur har det alltid hetat.

Till sist några visdomsord att ta fasta på inför kommande säsong.
Vi hoppas nu att sprutan vi kan FÅ,
med denna i armen vi reser utan STRUL
Så åter i Spanien vi på bollen får SLÅ,
och med Stay4Golf ha massor av KUL

Nu är det dags för första julskinkemackan med skånk julsenap från apoteket!

God Jul och Gott Nytt År önskar er

Björnen och alla Stay4Golfarna