Skip to main content

Nu är säsongen igång

Hej Alla Golfvänner!

Säsongen är äntligen igång! Efter en lång väntan vågar vi äntligen röra oss utanför landets gränser igen! Många kära återseenden och även en hel del nya gäster som hittat till Costa Calida! Vi har välkomnats av ett fantastiskt väder och fina golfbanor! Vissa dagar har det varit upp mot 30-strecket på termometern, då gäller det att ha laddat med vatten i bagen!

Smittan i Spanien har gått ner kraftigt i takt med att vaccinationerna ökat. De ligger nu en bra bit över 80 % fullvaccinerade. Det gäller även lokalt i Murcia-regionen. De har verkligen varit duktiga!

De nya tävlingsledarna, Charlotte och Morten, är i full gång med våra tävlingar. Det är ju massor av golfsugna som är på plats för att förlänga golfsäsongen. Träningsflitiga har en hel del varit också! Det har synts i resultatlistorna, då det varit många fantastiska scorer redan i tävlingarna!

När vi inte varit på golfbanan har Mona och Eva sett till att hålla igång oss med morgongympa och vattengympa. Ingen rast ingen ro!

Det var ju precis kanelbullens dag och det uppmärksammade vi genom ett stort bullkalas! Det blev så populärt att spanjorerna ville lära sig hur man gjorde ”bolas de canela”.

Nu serveras kanelbullen även med deras goda Cafe Asiatico! Mums!

Ett par dagar i veckan är det möjligt att gå på marknad. Många passar på att inhandla närodlade frukt och grönsaker, men en del passar också på att köpa lite kläder och annat spännande! Det är fortfarande så att man måste ha munskyddet på när det är mycket folk, och det är det ju på marknaderna.

Det har varit en del landskampsfotboll och det är det många som velat följa! Det har ju också gått Sveriges väg, så nu leder vi gruppen i VM-kvalet inför de 2 avslutande matcherna! Det hade ju varit häftigt om vi lyckades vinna gruppen framför självaste Spanien!!

I det fina vädret är det många som sökt sig till strand och bad! Det är en bra bit över 20 grader i vattnet! Många trevliga strandcaféer är igån igen också, vilket givetvis gör det ännu trevligare nere på strandpromenaden.

Det är ju massor av restauranger som vaknat till liv efter pandemin också! Vi har besökt en hel del redan och fått smaka mycket god mat! Favoriten så här långt, en härlig cheesecake på restaurang Tropical!

Jag upptäckte ytterligare en fantastisk väggmålning i Los Alcázares. De poppar upp lite här och var, många är väldigt bra gjorda!

Det är jättekul att vara igång igen med alla trevliga gäster som vågat börja resa igen. Vi är i full gång med tävlingar och middagar, mm, men vi ser till att följa de restriktioner som fortfarande gäller i Spanien.

Svinga lugnt och var rädda om er!

Stay4Golfarna