Skip to main content

Stay4golf på Hårga veckan

Vi besökte tävlingsveckan i Bollnäs där Stay4Golf sponsrade torsdagens tävling! Det är alltid lika roligt att komma tillbaka till Bollnäs och träffa alla som bidrar till den härliga stämningen! Som vanligt var det fullt på anläggningen med husbilar, husvagnar, tält, mm. Vi bodde på trevliga Norrfly Herrgård, som ligger precis vid golfklubben, där Madde och Micael tog väl hand om oss.

Banan var som vanligt i bra skick vilket bidrog till många fina resultat i tävlingen!

Det var åter fullt i Stay4Golf´s tävling med nästan 300 startande med första start redan kl 6 på morgonen!! Vi spelade en partävling i 2 klasser och tävlingsformen var 6 hål bästboll, 6 hål foursome och 6 hål greensome. Sista bollen gick ut vid 4-tiden på eftermiddagen.

Vid 6-tiden på kvällen var det även dags för det traditionella  “ankracet” i bäcken som ringlar över golfbanan. Massor av plastankor som guppar fram i bäcken och bevakas av golfarna som satsat några kronor på sin favoritanka!

När sista bollen var i mål vi halv-9 tiden var det dags för prisutdelning vid restaurangen. Många var samlade och förväntansfulla.

Vinnarna i A-klassen blev Jan Norberg och Svante Häll med 47 poäng. Tvåor blev Nils Hammarlund och Magdalena Hillgren, även de med 47 poäng, och bronspengen la Peter och Jonathan Eismar beslag på med sina 44 poäng.

I B-klassen vann Dennis Bergman och Emil Norell med 43 poäng. På silverplats kom William Fransson och Elliot Mickelsson med 42 poäng och tredjeplatsen tog Frida Forsman och Per Larsson med 41 poäng.

Vi hade en närmast-hål tävling på det spännande 13:e hålet. Alla som prickade green fick pris och närmast hål kom Mårten Gatby med fina 62 cm från flaggan. Som pris fick Mårten en kryssning till Mariehamn för 2 personer och golfbollar.

Grattis till alla pristagare!