Skip to main content

2022-10 — En oktober bild från Spanien!

Säsongen har rullat igång och oktober månad är nu till ända. Vi har haft ett fantastiskt väder hela månaden, temperaturen har legat mellan 25 och 28 grader. Många tävlingar och mycket aktiviteter har det varit!

Vi har i år haft vattengympa ett par gånger i veckan med Eva som instruktör. Vi har haft morgongympa ett par gånger i veckan med Mona som instruktör. Det har gett mycket starka ben och armar.

I början på oktober var det ju kanelbullens dag och den firade vi förstås med hembakade kanelbullar. Eva hade gjort 120 kanelbullar och alla gick åt. MUMS!

Den 12:e oktober firas den spanska nationaldagen och då är det rejäl fest för alla på plats. Många var på stränderna och festade då det var så fint väder.

Under oktober utnyttjade vi även det fina vädret för grillkvällar.

Vi har haft ett antal äventyrsgolf-tävlingar, det är alltid ett populärt inslag. Efter spännande bataljer avslutar vi alltid den utflykten med en gemensam middag.

Det har varit månadens närspelsmästare, och segrande ur den bataljen gick Torbjörn Edsbrand i herrklassen och Anne Brogren i damklassen.

Quiz-kvällarna är också igång. Alltid lika roligt att försöka lösa de luriga frågorna!

I år har vi lite nyheter bland våra utflykter. Utflykt med båt! Två hav på samma dag, det ni!

Vi chartrade vår egen båt med kapten och auktoriserad guide och styrde ut på Mar Menors innanhav och vidare genom La Manga kanalen ut i Medelhavet.

Vi stannade till vid en vacker grotta och sedan var det dags för ett badstopp där nästan hälften hoppade i böljan den blå. Havet var nästan spegelblankt, underbar temperatur och magiskt turkost och klart vatten. Stay4golf bjöd på nyskördad Persimon, lite annan frukt och druvor.

Skepp ohoj, en härlig dag att minnas!

Vi har också haft några damutflykter med bubbel, babbel och fix! Med flärdtjänst gav sig de förväntansfulla damerna iväg till Torrevieja där det var förbokat en hel salong bara för oss, terapeuterna stod redo att utföra olika behandlingar. Några gjorde manikyr, pedikyr, naglar, olika varianter av massage, ansiktsbehandling, ögonbryn/ fransfärgning mm, här finns det mycket att välja på till bra priser. En riktig härlig och trevlig ”må bra” eftermiddag.

Vi hade vår första utmanarmatch mot Club Nordico i ett Ryder Cup format! Det var mycket trevligt, speciellt eftersom Stay4Golf avgick med segern!

På tal om tävlingar så hade vi Europatourens seniorer på besök. Vinnare blev Paul Laurie och svenske Mikael Jonzon blev 2:a efter särspel.

Det blir ju alltid ett restaurangbesök med Flamenco inslag.

Då det finns så mycket trevliga restauranger blir det mycket god mat!

Nu är det full fart in i november!