Skip to main content

Möter våren i Spanien

Hej Alla Golfvänner!

Vi lever vidare i pandemins grepp, men börjar nu se ljuset då vaccineringen har påbörjats. Själv åkte jag hem för att fira julen detta år och drabbades då av covid! Jag fick en mildare version med torrhosta, feber och trötthet. Jag blev ju frisk relativt kvickt, men det som stökade till det för mig var att smittan gav fortfarande utslag när jag skulle ta ett PCR-test. Så fast man var frisk igen, kunde jag inte få ett intyg för att kunna flyga tillbaka till Spanien! Det tog drygt en månad till!

Bland det första jag gjorde väl på plats i Spanien igen var att beundra den vackra soluppgången. Hade ju inte sett så mycket sol medan jag var hemma.

Pandemin kom verkligen fel år från ett väderperspektiv, då det varit ett fantastiskt väder i regionen denna vinter/vår, det bästa de varit med om säger gästerna som varit på plats! Banan, med sina nylagda greener och bunkrar har också varit i ett fantastiskt skick!

Efter regn på måndagen har vi en ny fin vecka framför oss!

Nedan ser ni covid-statusen i Murciaregionen där vi befinner oss. Det övre diagrammet visar smittspridningen där man ser att 3:e vågen håller en starkt nedåtgående trend, mycket positivt! Det undre diagrammet visar på sjukhusbeläggningen som också utvecklas positivt. Det har ju varit en väldigt tuff period för sjukhuspersonalen i hela världen – vilka hjältar!!

I takt med att Coronasiffrorna förbättrats och restriktionerna avseende rörelsefrihet lättades blev det ett uppsving på golfbanorna också. Många var sugna på att komma ut och spela igen. Nästan fullt på driving rangen idag! Stay4Golfarna längst fram i ledet!

Restaurangen har också öppnat på klubben så man kan få den obligatoriska ölen efter rundan. 😊

Evolve touren gästar distriktet nu. Ett knappt hundratal duktiga golfare är här och tävlar. Förra veckan spelade de på Hacienda del Alamo, denna veckan på Serena och nästa vecka spelar de på Roda. Mycket bra spel förra veckan, vinnaren, en spanjor, landade på 19 under par (3 varv)!  Vi hade Svenskt på 3:e plats. De är väldigt träningsflitiga, fullt på rangen långa stunder dessa dagar!

Segraren på Serena landade på 10 under par, även det en Spanjor. Såg 6 svenskar i startfältet, tyvärr ingen i topp, men en delad 14:e plats på minus 1!

Sitter nu på balkongen och äter lunch medan jag skriver detta blogginlägg. Solen skiner så vackert över banan.

På lördagen var det åter dags att åka ner på marknaden och handla lite grönsaker, frukt, mm. Marknaderna tisdag och lördag är nu igång precis som vanligt. Alla går med munskydd. De tog också tempen när man gick in, så de som eventuellt visar upp en förhöjd temperatur får inte komma in.

Nu har restaurangerna också fått öppna, både utom- och inomhus, vilket gör att vi kan åter gå ut och få en god bit mat när man inte känner för den egna matlagningen! Blivit en hel del tapas nu!

Reglerna som gäller för restaurangerna i detta första skede av återöppnande är 100 % möjlig beläggning utomhus, men enbart en tredjedels beläggning inomhus. En kreativ restaurang nere i byn hade följande anslag vid ingången.

När restaurangerna nu öppnat upp igen har ju livet på strandpromenaden blommat upp igen.

Vissa dagar kommer vattensportarna ut och leker. Kula att titta på dem när man sitter och äter tapas i solen.

Det står en hel del fiskare längs strandbrynet, de får en del fisk, men ganska små fiskar för det mesta. De har även konkurrens om bytena med en familj flamingos!

Det finns nu många fantastiska väggmålningar i Los Alcázares och det är spännande att gå runt för att leta upp nya. De har nu även guidade turer som tar en runt och visar upp konstverken. Se exempel på bilden nedan!

Mycket av vår tid lägger vi givetvis på golfbanan! Tyvärr för banorna har de inte så många spelare ännu, vilket fortfarande gör det väldigt lätt för oss golfare att få starttider!

Då vi nu ser en klar nedgång i corona-smittan i Spanien och samtidigt ser hur vaccinationerna kommer igång bättre och bättre efter en trög inledning, vågar vi så smått se fram mot bättre tider.

Till hösten och vintern är det redan mycket bokningar! Skall bli jättekul att träffa alla glada golfare igen!!

ÄR NI SUGNA PÅ NÄSTA SÄSONG? https://stay4golf.se/offert-longstay-2021/

Var rädda om er!

Björnen i Spanien