Skip to main content

På återseende – Hasta luego – Spanien, vi ses till hösten!

Hej Alla Golfvänner!

Vi har nu kommet till slutet av en mycket märklig säsong! Det är dags att packa ihop i Spanien och förbereda för återresa till Sverige för en förhoppningsvis fin sommar i Sverige. Som sagt, det har varit en märklig säsong, präglad av pandemin från början till slut och vi märker nu tydligt att det finns ett stort uppdämt behov av att få resa genom alla samtal och mail vi får. Det är tur att vi har rutinen med preliminärbokningar så att våra gäster kan vara ute i god tid med sina bokningar, då slipper vi kanske den här typen av beteende när säsongen inleds!

Vi lämnar nu Murcia-regionen där smittan har gått ner kraftigt, man är nere på 37 smittade per 100 000 den senaste veckan!
Kommande vecka såg jag i prognosen att det skall det bli solsken och 21-22 grader. Blommorna blommar, fåglarna kvittrar och vinet är billigt! Varför åker man hem egentligen??

I förra blogginlägget la jag in en vacker bild på soluppgången, denna gång får det bli gårdagens solnedgång över golfklubben.

I takt med att Coronasiffrorna förbättrats har det blivit fler golfare ute på banorna, men fortfarande har det varit väldigt lätt att få golftider. Det har blivit massor av golf för egen del denna säsong och det är ju mycket trevligt! Häromdagen när vi var ute och spelade var det en flyguppvisning strax ovanför golfklubben.

Äventyrsgolfen har också börjat komma igång mer och vi var där för att tävla i veckan som gick. Ingrid satte en HIO på svåraste hålet!

I och med att alla restauranger är igång har det blivit en hel del trevliga middagar ute. Förra veckan var vi på den välrenommerade restaurangen La Encarnación vid strandpromenaden i Los Alcázares och åt en fantastiskt god middag. Här nedan följer lite bilder, mums…..

Det man kommer att sakna en hel del är ju de trevliga promenaderna på strandpromenaden. Nu har ju dessutom folklivet blommat upp vid havet och i helgen var det en hel del som var i och badade också.

Det är många små, trevliga restauranger vid strandpromenaden, vi stannade till vid en av dem och fick smaka en jättegod bläckfisk.

Jag hittade en ny fantastisk väggmålning i Los Alcázares. De poppar upp lite här och var, många är väldigt bra gjorda!

Då vi nu sett en fortsatt nedgång i corona-smittan i Spanien och samtidigt ser hur vaccinationerna kommer igång bättre och bättre efter en trög inledning, vågar vi så smått se fram mot bättre tider. Nedan ser ni hur det ser ut i regionen och de har lyckats bra med att hålla smittan nere och har nu successivt och försiktigt släppt på en del av restriktionerna. Nu är restaurangerna öppna till 24:00!

Hemma har vi lite mer smittspridning fortfarande, men med hjälp av ökad vaccinationstakt hoppas vi på en vändning i dessa tråkigheter och ser nu fram mot sommaren och mycket härlig golf, sommartouren, mm.

Var rädda om er!

Björnen i Spanien

PS glöm inte anmälan till Sommartouren https://stay4golf.se/sommartouren DS