Skip to main content

Tävlingsläger på Bjäre golfklubb

Först en kort påminnelse sommartourerna närmar! Det finns fortfarande några platser kvar, så glöm inte att anmäla er! https://stay4golf.se/sommartouren/

Hej Alla Golfvänner!

Förra vecka var verkligen en vecka i golfens tecken! I början på veckan genomförde Stay4Golf sitt första ”tävlingsläger”. Skådeplatsen var härliga Bjäre Golfklubb utanför Båstad och det var en 3 dagars partävling på agendan.

Vi började på söndagen med en närspels clinic med Steven Jeppesen och därefter en inspelsrunda inför det stora alvaret på måndag.

Det var jättefint väder under vår vistelse på Bjäre vilket gjorde att vi kunde sitta ute när det var dags för middag några av dagarna.

Måndagen var det dags för den första deltävlingen, en bästboll. Vädret var strålande och resultaten blev också mycket bra. Familjen Runsten drog längsta strået med finfina 44 poäng. Bra start!

På kvällen var det dags för spansk afton i restaurangen. Det var 3 sorters paella och massor av tapasrätter. Jättegott och man längtade genast till Spanien!

Dag 2 var det dags för en Irish Greensome. Många bra resultat trots lite mer vind denna dag. Efter att ha summerat alla resultaten stod det klart att 7 par låg inom 2 poäng, alltså mycket spännande inför finaldagen på onsdagen! Det var inte alla som var med i tätstriden, men de var glada ändå!

Men innan det var dags för sista deltävlingen hade vi en eftermiddagsaktivitet på tisdagen, vi skulle nämligen utse vem som var lägrets bästa puttare! Efter att alla spelat sitt puttvarv över 9 hål, stod det klart att vi hade en trojka som glänste lite extra. Det var Charlotte Barouma, Hans-G ”Lappen” Johansson och Bengt Axgren. Det var särspel som gällde för att skilja dem åt och här var det Lappen som var kyligast!

På tisdagkvällen var det lite fri meny och det var hamburgaren som verkade vara kvällens populäraste val!

Onsdag och nu var det dags för tredje deltävlingen som var bästboll och många var taggade på start!

Det blev ett mycket spännande slutvarv och det är klart att i stridens hetta händer ett och annat. Nils råkade i problem med blommor som kom i vägen!

Det är ju viktigt med en bra fotograf under så här stora tävlingar, och man ser ju tydligt hur de arbetar med att få rätt vinkel i alla lägen!

Efter varje avslutad runda och före middagarna var det många som tyckte det var mysigt att sitta ute och ta sig något svalkande i solen!

Sista natten med gänget och prisutdelning! Det var en härlig trerätters middag som serverades på avslutningskvällen. Vinnare av 3-dagars tävlingen blev Lappen och Ulf, med 3 poäng till godo på silvermedaljörerna Inger och Tomas Berndtsson. Bronspengen knep Margareta Olofsson och Bengt Axgren på samma poäng som Gerd och P-O Runsten, 1 poäng bakom silvergänget! Ytterligare 1 poäng bakom kom Marianne Olsson och Marie Lagergréen.

Frukost på torsdagen och det var nästan slut på tävlingslägret, men först skulle vi se vem som var närspelsmätaren i gänget! Tre tuffa chiplägen hade vi gjort i ordning. Åter blev det spännande om medaljplatserna. Förstaplatsen var dock ingen diskussion, åter var det Lappen som slog till. Med 2 chippar i koppen var det inget snack om var guldmedaljen skulle hamna. ”Köp en lott” hördes bland medspelarna! Nåväl, om de andra medaljplatserna blev det särspel. Här var det Gull-Britt Glimskär som drog det längsta strået och la beslag på silvermedaljen och tredjeplatsen gick till Inger Bielke.

Efter avslutad närspelstävling var det dags att avrunda lägret. Det var så många positiva deltagare, så vi har nu utlovat att vi kommer att köra nästa år också. Då kommer det troligen att bli flera Tävlingsläger då vi ju hade många som ville varit med i år, men vi vill begränsa denna typ av aktivitet i antal för att skapa bästa möjliga förutsättning för trevnad.

Jag lämnade Bjäre för att bege mig till Västra Sverige för att titta på herrarna och damerna i Scandinavia Mixed på Vallda Golfklubb. Jag var på plats under fredagen och lördagen för att bevittna många fina golfslag. Under fredagen hade vi ju möjlighet att se vår tidigare världsstjärna Annika Sörenstam. Tyvärr klarade hon inte cut gränsen som landade på minus 3, så vi fick inte se henne spela under lördagen. Den andra huvudpersonen på förhand i Scandinavian Mixed var ju Henrik Stenson. Henrik hade tyvärr inte sina bästa dagar här, men han klarade att ta sig vidare till helgens spel med minus 4 efter 2 varv. Båda hade ett antal intervjuer som skulle göras efter avslutat fredagsvarv!

Lördagen blev en mycket blåsig dag, så blåsig så att arrangörerna valde att låta alla spelarna gå ut från både tee 1 och tee 10 på morgonen. Det betydde att sista start var 08:40, inte bra för en morgontrött som undertecknad, men vad tar man sig inte igenom för denna fantastiska sport!

Henrik landade så småningom på en delad 33:e plats med sina minus 6.

Det var en annan spelare från Barsebäck som visade framfötterna de 3 första varven, nämligen Caroline Hedwall. Tyvärr föll hon igenom med 4 över par den fjärde dagen och backade från ledningen ner till en delad artonde plats med sina minus 8.

Vi gratulerar vinnaren Jonathan Caldwell från Nord-Irland som gjorde 26 birdies och 2 eagles under de fyra dagarna! Lite synd var det om spanjoren, Adrian Otaegui, som låg på green på hål 18 med en 5-meters putt som han behövde 2-putta för särspel. Han gick för seger och var lite för aggressiv och det blev en 3-putt!

Det som var ganska intressant när man såg proffsen spela, var att även de slår ju snett ibland och får bekymmer. Lite glädjande för oss andra kanske!?

Säsongen är i full gång, vädret ser ut vara kanon den närmaste veckan och vi närmar oss nu vår sommartour! Det finns fortfarande några platser kvar så glöm inte att anmäla er!

Svinga lugnt!

Hilsen fra Björnen