Recept på Eva´s vaniljrutor
SMULDEG
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
FYLLNING
4 ägg
2 dl kesella eller kvarg 10%
5 dl créme fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
GARNERING
Florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200°
1. Smuldeg: Arbeta samman smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smulig deg i en matberedare.
2. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, ca 30×40 cm klädd med bakplåtspapper.
3. Gör fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker.
Bred ut fyllningen ovanpå smuldegen i långpannan, smula resten av smuldegen ovanpå fyllningen.
4. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.
5. Garnering: Sikta florsocker över strax före serveringen.
Lycka till med baket önskar Stay4golf/ Eva