Skip to main content

Recept på Eva´s vaniljrutor

SMULDEG
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

FYLLNING
4 ägg
2 dl kesella eller kvarg 10%
5 dl créme fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

GARNERING
Florsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 200°

1. Smuldeg: Arbeta samman smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smulig deg i en matberedare.

2. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, ca 30×40 cm klädd med bakplåtspapper.

3. Gör fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker.
Bred ut fyllningen ovanpå smuldegen i långpannan, smula resten av smuldegen ovanpå fyllningen.

4. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.

5. Garnering: Sikta florsocker över strax före serveringen.

Lycka till med baket önskar Stay4golf/ Eva