Skip to main content

Utflykt till vingård och Murcia

Den gångna veckan var det dags för utflykt, vi hade egen arrangerad utflykt till Jumilla och besökte vingården Madrid Romero. Vi avslutade dagen med besök i Murcia där blev det guidad stadspromenad med besök i katedralen. Det var en så härlig och god dag, det var både våra resenärer från La Manga och Los Alcazares som var med på turen.

Detta är en vingård som verkligen ger ett sobert och trevligt intryck. Vi fick genomgång av vinproduktionen och den avslutades med aroma testning för att vidga våra luktsinnen. Sedan var det dags för själva vinprovningen, vi bjöds på 6 olika viner med små gourmet rätter. Åsikterna var många, men den gemensamma nämnaren var att det var väldigt goda viner och goda små rätter. Vi avslutade vingårdsbesöket med lite shopping av viner.

Efter besöket på vingården var det dags att åka till regionhuvudstaden där vår auktoriserade guide väntade. Vi guidades genom Murcias stadskärna och dess små gator, vi gjorde även besök i den fantastiska katedralen. Efter detta så rullade bussen hemåt, alla mätta av både intryck, goda viner och små rätter.