Skip to main content

Sommaren har börjat

Sommaren innebär mycket golf för Stay4Golfarna. Säsongen var ganska tidigt igång i södra Sverige, men uppåt landet var det en del problem för många banor att hitta rätta kvaliteten efter en lite märklig vår. Nu har solen och värmen som tur är hjälpt många banor på rätt köl igen.
Vi på Stay4Golf ser alltid fram mot sommaren med glädje, då vi har många tillfällen där vi träffar våra vintergäster under trevliga former.


Tävlingsläger juni 2022

Vi startade våra aktiviteter med tävlingslägret 2022 söndagen 12 juni, samma söndag som Scandinavian Mixed spelade 4:e och avslutade ronden. Efter en avslutad inspelsrond för lägerdeltagarna hade vi vår första gemensamma middag.

Lagom till kaffet kom Linn Grant för att besöka oss! Hon hade precis vunnit Scandinavian Mixed med 9 slag och satte banrekord på avslutningsvarvet! Vilken tjej! Lägerdeltagarna hade massor av frågor till Linn och hon svarade gladeligen på alla våra frågor.

På lägret hade vi närspels clinics med Bjäres tränare Steven Jeppesen som försökte lära oss att chippa som Linn Grant.

Måndagen var det dags för den första deltävlingen, en bästboll. Det var bra golfväder, en aning blåsigt men det hindrade inte från att skjuta bra resultat! Madeleine och Jan Malinen drog längsta strået med finfina 44 poäng. Bra start!

På kvällen var det dags för spansk afton i restaurangen. Det var 3 sorters paella och massor av tapasrätter. Jättegott och man längtade genast till Spanien!

Dag 2 var det åter dags för en bästboll. Många bra resultat denna dag, det var hårt i toppen. 44 poäng var åter dagens vinnande resultat. Denna dag var det Staffan Ia Svärd och Staffan Thurgren som var bäst.

Innan det var dags för middag, skulle vi utse lägrets bästa puttare! Efter att alla spelat sitt puttvarv över 9 hål, stod det klart att vi hade några som glänste lite extra och allra bäst glänste Staffan Thurgren som blev veckans puttare.

På tisdagskvällen var det lite fri meny och det var hamburgaren som verkade vara kvällens populäraste val!

Onsdagen och nu var det dags för tredje deltävlingen som var en Irish Greensome.

Det blev ett mycket spännande slutvarv där det var många som kunde vinna totalen. Det var seedad startordning sista dagen och här ser vi ledarbollen gå ut.

Sista natten med gänget och prisutdelning! Det var en härlig middag som serverades på avslutningskvällen. Vinnare av 3-dagars tävlingen blev Madeleine och Jan Malinen, med 2 poäng till godo på silvermedaljörerna Margareta Olofsson och Bengt Axgren. Bronspengen knep Margareta och Ingvar Ingeroth 2 poäng bakom silvergänget! Ytterligare 1 poäng bakom kom Ia Svärd och Staffan Thurgren som första utanför pallen.

Vi får ju inte glömma att nämna närmast hå kunden, Kennet Andersson, som vann 2 av närmast hål tävlingarna! Den tredje vann Tomas Berntsson.

Frukost på torsdagen och det var nästan slut på tävlingslägret, men först skulle vi se vem som var närspels-champ i gänget! Tre spännande chiplägen hade vi gjort i ordning för att se om deltagarna kom ihåg vad de lärt sig på träningen med Steven.  Åter blev det spännande om medaljplatserna. Förstaplatsen var dock ingen diskussion, det var Ia Svärd som var säkrast på närspelet! Tvåa blev Anja Lindholm och på tredje plats kom Annette Karlsson. Det var damerna som lyssnat mest på närspels-genomgången tydligen!

Efter avslutad närspelstävling var det dags att avrunda lägret. Det var så många positiva deltagare, så vi har nu utlovat att vi kommer att köra nästa år också.

Sommaren är nu i full gång, vädret är golfvänligt och vi närmar oss nu vår sommartour!

Svinga lugnt!


Sommartouren del 1, Onsjö GK 27 juni

Nästa anhalt denna sommar var uppstarten på vår sommartour på trevliga Onsjö GK utanför Vänersborg! Väderprognoserna för dagen såg inte som bäst ut, det kunde bli regn! Vi hade dock tur, vi fick jättefint väder hela rundan och när sista bollen gick i mål hade det precis börjat mullra och 2 minuter efteråt gick tutan för avbryt allt spel!! Snacka om tajming!

Banan var i mycket bra skick. De luriga greenerna var som vanligt rättvisa, men svåra, så de gav en del spelare lite problem med greenläsningen!

Efter 9 hål bjöds det på fika i kiosken. Kiosken sköttes denna dag av duktiga juniorer i klubben.

Det blev en hård kamp i tävlingen. Vinnare blev Nina Lindholm och Stefan Andersson med finfina 47 poäng. Silvermedaljen lade Bo och Lone Åkesson beslag på med 46 poäng. På tredje plats kom Birgitta Karlsson och Bertil Johansson med 46 också, men med något högre hcp.

Närmast pinnen idag på hål 15 var Lars Arwidsson med 1,63 meter från pinnen!

På kvällen var det dags för middag och prisutdelning. Middagen serverades på Vänersborg Arenas restaurang. Det var som vanligt en fantastisk buffé på menyn!

Ett stort tack till Roger som hjälpt oss med all planering i Onsjö!

Avslutningsvis ett stort tack till alla för en trevlig dag och grattis till alla pristagare.


Sommartouren del 2, Bjäre GK 29 juni

Nu var det dags för Stay4Golf´s sommartour, tävling 2! I jättefint väder träffades vi på härliga Bjäre Golfklubb för säsongens andra tävling!

Som vanligt var det hög stämning när vi träffades och många hade anlänt redan dagen innan för att umgås och värma upp inför det stora slaget.

Det var många gamla bekanta, men även en del nya tävlande på plats idag!

Efter 9 hål var det fikapaus vid kiosken med goda korvar från Heberleins.

Efter en fin dag på golfbanan samlades många på uteplatsen med något svalkande och började så smått förbereda sig för kvällens middag.

Då vädret var helt fantastiskt valde vi att ha middagen utomhus. Bra beslut! Magiskt! Middagen som serverades bestod av en Bjäre-inspirerad buffé som precis som vanligt smakade utsökt.

I slutet av middagen var det dags för kaffe och kaka och givetvis prisutdelning.

Det var många som toppat formen så det blev jättebra resultat denna dag. Bäst lyckades Margareta och Lerny Magnusson med fantastiska 49 poäng. På andra plats, med 44 poäng, kom Anette och Göran Mattsson. Bronspengen togs av Marianne Berglund och Barbro Söder med 44 poäng och lite högre hcp.

Närmast hål-priset gick till Karin Mossinger med 1,73 meter från flaggan. Hon mottog priset och visade upp sig från sina bästa sidor!

Stort tack till alla för en trevlig dag och grattis till alla pristagare.

När Stay4Golfarna lämnat kunde lugnet åter lägra sig över Bjäres nejder.

Nu blickar vi fram mott ytterligare äventyr senare i sommar.

Det finns fortfarande några platser kvar på sommartouren i Augusti.
Norrmjöle GK i Umeå 15 augusti, Nyköping GK 18 augusti och Slite GK på Gotland 22 augusti!

Det finns platser kvar klicka på länken och anmäl Er!